Moja košarica:

0 izdelkov - €0,00
V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

0

Dobrodošli v spletni čajnici!

Več pogledov

SENCHA

Kratek opis:

Japonski. Pakiranje: 100g.

Lističi čaja Sencha so pripravljeni na japonski način, to pomeni da so nefermetirani, saj čajne lističe takoj po obiranju segrevajo nad paro in s tem uničijo encime, ki bi sprožili fermentacijo. Čaj ima tako izrazito zeleno barvo, listi pa so ploščati in ozki.

Visokokakovostni čaji prvega obiranja konec pomladi in poleti so redki in dragi, običajneša sencha pa je vsakodnevni napitek.

Okus senche je odvisen od sezone, v katerem ga naberejo in kraja, kjer ga pridelujejo. Mnoge regije tako kar tekmujejo, katera bo izdelala najboljšega. Za najboljši čaj velja tisti, ki ga pridelajo prvega v letu, torej zgodnjespomladanska žetev. Naša sencha je po okusu naravno sladka in prija tistim, ki niso ljubitelji trpkejših čajev.

Zaradi svoje subtilne arome in prijetnega okusa je zelo primeren tudi za kombiniranje z drugimi okusi in ustvarjanje čajnih mešanic. Sencha čaj na Japonskem pijejo vročega v hladnih mesecih in ohlajenega poleti, v vsakem primeru pa osveži in odžeja.

Za pripravo sencha čaja vodo segrejete na 80 – 90 stopinj. Vzemite eno čajno žličko zdrobljenega sencha čaja in ga prelijte z 2 dl vroče vode. Namakajte 1 – 1,5 minut.

Čaj po 2 minutah bolj poživlja, nato pa se izloči več tanina, ki veže del kofeina, tako da čaj bolj pomirja. Če pripravljamo čaj dalj časa, se spremeni kemična sestava, tako da čaj postane grenak in manj okusen.

Zdravilni učinki pravih čajev in zelišč so v tradicionalni medicini sicer znani že tisočletja. Žal je Evropski parlament sprejel uredbo (ES) št. 1924/2006, ki prepoveduje zdravstvene trditve na živilih. a to vsakemu posamezniku prepuščamo, da si pridobi podatke zdravilnih učinkih sencha čaja.
  • 1,1-5 min
  • 10 g/l
  • 80-90 °C
Cena:
€5,00
ALI