Moja košarica:

0 izdelkov - €0,00
V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

0

Dobrodošli v spletni čajnici!

Več pogledov

JIAO GU LAN

Kratek opis:

Listi divje rastline. Pakiranje: 100g.

Jiaogulan je zeliščni čaj pripravljen iz posušenih listov rastline in je zanimivega sladkastega okusa ter spominja na ginseng. Imenujejo ga tudi kitajska rastlina nesmrtnosti, saj so lokalni prebivalci na Kitajskem, ki so redno pili čaj iz jiaogulana, bili znani po zelo dolgem življenju. Živeli so sto in več let. Čeprav botanično ni v sorodu z gingsengom, vsebuje podobne učinkovine in ji pravijo tudi 'južni gingseng'.

Uvrščajo jo med adaptogene rasline, to je zelišča, ki pomagajo našemu telesu, da se samo postavi v ravnovesje. Prispeva k boljšemu splošnemu počutju, Kitjaci ga pijejo vsak dan pred službo, da bi povečali svojo vzdržljivost in moč, in po delu za lajšanje utrujenost in spodbujanje dobrega spanja.

Čaj bo najbolj učinkovit, če boste majhno žličko posušenih listkov stresli v skodelico 2 dcl vroče vode, ki ima od 80-90 stopinj celzija. V vodi jiaogulan pustite stati približno 2 minuti. Uporabite ga lahko tudi kot ledeni čaj, ki vam bo dal dodatno energijo za delo.
Priporočena dnevna količina je, da spijte največ liter čaja na dan. Čaj ne vsebuje kofeina, ni pa priporočljiv za uporabo nosečnicam in majhnim otrokom.
Zdravilni učinki pravih čajev in zelišč so v tradicionalni medicini sicer znani že tisočletja. Žal je Evropski parlament sprejel uredbo (ES) št. 1924/2006, ki prepoveduje zdravstvene trditve na živilih. a to vsakemu posamezniku prepuščamo, da si pridobi podatke zdravilnih učinkih čaja jiaogulan.
  • 2 min
  • 12 g/l
  • 80-90 °C
Cena:
€12,50
ALI