Moja košarica:

0 izdelkov - €0,00
V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

0

Dobrodošli v spletni čajnici!

Več pogledov

KAMILICA BIO

Kratek opis:

Kamilica biološke pridelave, ročno sortiran. Pakiranje: 50g.

Kamilica je ena izmed najbolj priljubljenih zelišč na svetu, na razpolago v različnih oblikah. Največ se uživa kot zeliščni čaj.

Zgodovina kamilice se začne v starem Egiptu, kjer je bila prvič omenjena kot zdravilo za mrzlico, pogosto imenovano "ague". Zdrobljene cvetove so uporabljali v kozmetične namene in kot glavno sestavino za konzerviranje olja, s katerim so balmazirali padle faraone.

Beseda "kamilica" prihaja iz antične Grčije in pomeni "zemeljsko jabolko". Plinij starejši omenja podobnost med vonjem kamilice in jabolčnim cvetom.

Rimljani so uporabljali kamilico za aromatiziranje pijač in kadila in kot zdravilno rastlino. V srednjem veku so uporabljali kamilico za aromatiziranje piva.

Že stoletja so jo ljudje po vsem svetu uporabljali kot zdravilo za številne fizične in psihične bolezni.

Uporabljajo jo v aromaterapiji za lajšanje nespečnosti in glavobola. Kamiličin čaj je zelo bogat vir antioksidantov. V kozmetični industriji jo uporabljajo za proces staranja in blaži vidne znake staranja (gube in izgubo elastičnosti kože).

Erilo kamilica je organsko pridelana na geografsko zaščitenem območju, kjer 50 km okrog ni dovoljena uporaba gnojil, škropiv niti motornih vozil. Za pripravo poparka iz čaja uporabljamo izključno izbrane cvetove.

Kamilični čaj ima sladko aromo in blag, prijeten sadni okus. Dodatek medu pa ustvarja cvetlični pookus.

Zdravilni učinki pravih čajev in zelišč so v tradicionalni medicini sicer znani že tisočletja. Žal je Evropski parlament sprejel uredbo (ES) št. 1924/2006, ki prepoveduje zdravstvene trditve na živilih, zato vsakemu posamezniku prepuščamo, da si pridobi podatke zdravilnih učinkih Kamilica bio čaja.

  • 5-8 min
  • 12-15 g/l
  • 100 °C
Cena:
€3,90
ALI