Moja košarica:

0 izdelkov - €0,00
V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

0

Dobrodošli v spletni čajnici!

Več pogledov

AYURVEDA CLASSIC

Kratek opis:

Ayurvedski čaj, koščki ceylonskega cimeta, koščki ingverja, klinčki, kardamom, črni poper. Pakiranje: 100g.

Čaj za sprostitev, poživitev duha in uma.

Ajurveda je najstarejša znanost o naravnih zakonitostih življenja; beseda sama pomeni »znanost o življenju«. Izvira iz Indije, njeni začetki pa segajo okoli 5000 let v preteklost.

Človeško telo vidi kot celoto, kot soobstoj fizične, mentalne in duhovne energije. Težave z zdravjem se pojavijo zaradi neravnovesja na eni ali več ravneh, ki jih je za ponovno vzpostavitev zdravja potrebno uravnovesiti.

Značilnost ajurvede je, da deluje hitro in ne samo odpravlja simptome, ampak da z upoštevanjem naravnih zakonitosti spodbuja samozdravilne sposobnosti telesa in težave z zdravjem izkoreninja v samem viru. Zdravljenje z ajurvedo tako traja dalj časa, vendar omogoča, da je ponovno vzpostavljeno ravnovesje, to je zdravje, trajno.

Ker ajurvedske čaje sestavljajo predvsem začimbe (korenike, semena, lubje), svoje dobrodejno učinkovanje razvijejo šele, ko jih nekaj časa kuhamo. Poleg tega se sestavine celo med kuhanjem sproščajo počasi in postopoma, zato lahko isti čaj uporabimo dvakrat ali trikrat.

Ayurveda classic je zaradi velike vsebnosti ingverja rahlo pikanten, dodatek cimeta in klinčkov pa spominja na okus kuhanega vina v božičnem času. Primeren je za pitje po težkem obedu ali kot pogrevajoč čaj v hladnejših mesecih.

Zdravilni učinki pravih čajev in zelišč so v tradicionalni medicini sicer znani že tisočletja. Žal je Evropski parlament sprejel uredbo (ES) št. 1924/2006, ki prepoveduje zdravstvene trditve na živilih, zato vsakemu posamezniku prepuščamo, da si pridobi podatke o zdravilnih učinkih Ayurveda čaja.
  • 5-8 min
  • 8-10 g/l
  • 80-90 °C
Cena:
€5,20
ALI