Moja košarica:

0 izdelkov - €0,00
V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

0

Dobrodošli v spletni čajnici!

Zeleni čaji

Izdelki 1 do 15 od skupno 18

Stran:
  1. 1
  2. 2

Mreža  Seznam 

Izdelki 1 do 15 od skupno 18

Stran:
  1. 1
  2. 2

Mreža  Seznam 


Zeleni čaj in priprava:


Zeleni čaj je pridelan izključno iz listov rastline Camellia sinensis. Liste čajevca takoj po obiranju pustijo, da malo ovenijo in jih nato kratek čas pražijo na 100 ℃ ali obdelajo z vročo paro, jih zvijejo, zdrobijo in posušijo.

Eden najbolj klasičnih aromatiziranih zelenih čajev je jasminov zeleni čaj, aromatizirajo pa tudi z japonsko češnjo, vaniljo, limono, kokosom, ... Zelenemu čaju pripisujejo čedalje več zdravilnih učinkov. Še vedno pa je najbolj znan po tema, da zaradi vsebnosti kofeina deluje poživljajoče, vendar se le ta sprošča in učinkuje drugače kot pri kavi. Kofein v kavi preide hitro in skoraj ves v telo, medtem ko se kofein iz zelenega čaja sprošča postopoma, poživilni učinek je zato bolj uravnovešen, enakomeren in traja dalj časa.

Priprava:
Na skodelico odmerimo žličko čaja. Prelijemo lahko z vrelo vodo, sicer pa velja, da zeleni čaj pripravimo z vodo, ki jo najprej zavremo in nato ohladimo na 70 do 80 ℃. Precedimo po dveh do treh minutah. Iste čajne lističe lahko prelijemo še enkrat, tokrat z vrelo vodo. Precedimo po treh do petih minutah. Postopek načeloma lahko ponavljamo, dokler čaj premore kaj okusa.