Moja košarica:

0 izdelkov - €0,00
V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

0

Dobrodošli v spletni čajnici!

Več pogledov

KONOPLJIN ČAJ

Kratek opis:

100% naravno, premium kvaliteta, ročno sortirano. Sladko travnat okus. 50g

Konopljin čaj je pripravljen iz mladih cvetnih vršičkov in listov industrijske konoplje, ki so vzgojeni, ročno izbrani in na zraku sušeni.

Prispeva k boljšemu splošnemu počutju in je odličen antioksidant. Je vir dobrih hranil, vsebuje magnezij in železo.

Kljub temu, da čaj ne vsebuje opiatov ali psiho aktivnih snovi in zato ne povzroča omamljenosti, je priporočena dnevna količina za odrasle tri skodelice na dan, za otroke polovico manj.

Konopljin čaj lahko skuhate samo v vodi ali tudi v mleku, zaradi česar bo čaj še bolj izločil svoje snovi, tako imenovane kanabinoide, ki so molekule topne v maščobi. Tako bo čaj bolj intenzivno učinkoval in bo prijetnega kremastega okusa. Poleti je primeren za ledeni čaj.

Za pripravo konopljinega čaja, vodo zavrite in odstavite. Vzemite dve žlički zdrobljenega konopljinega čaja in ga prelijte z 2 dl vroče vode. Namakajte 5-8 minut.

Konopljine liste lahko uporabljate kot osnovo h kateri mešate ostala zelišča (meliso, meto, materino dušico) ali pa jo lahko dodajte drugim čajem in tudi smoothijem. Poleti je primeren za ledeni čaj.

Zdravilni učinki pravih čajev in zelišč so v tradicionalni medicini sicer znani že tisočletja. Žal je Evropski parlament sprejel uredbo (ES) št. 1924/2006, ki prepoveduje zdravstvene trditve na živilih. a to vsakemu posamezniku prepuščamo, da si pridobi podatke zdravilnih učinkih konopljinega čaja.
  • 5-8 min
  • 12-15 g/l
  • 100 °C
Cena:
€3,90
ALI