Sadni čaj in priprava:
Sadni čaj je nastal iz prirejanja zeliščnih čajev, ko so šipku in hibiskusu začeli dodajati suho sadje (jabolka, borovnice, limonine in pomarančne lupinice, eksotičnega sadja ...), ki ustvarja široko paleto različnih okusov in arom.
Ne vsebuje kofeina. Pozimi se prileže ko ogrevajoča pijača, poleti pa se v obliki naravnega ledenega čaja z njimi osvežimo. Je odlično in bolj zdravo nadomestilo za gazirane in sladke pijače.
Z malo izvirnosti lahko s sadnim čajem pripravimo čajne koktejle.
Priprava:
Žličko oz. dve žlički zalijemo z vrelo vodo in pustimo od 5 do 10 minut.
Ideja za čajni koktejl:
Češnjev koktejl
češnjev liker 4 cl
malinov sirup 2 cl
limonin sok 1 cl
ohlajeni sadni čaj divje češnje
V mešlnik ali zaprto posodo damo vse sestavine in zmešamo. Prelijemo v kozarec napolnjen z ledom.